Állatvédelmi óra az 1.a osztályban

Iskolánk is csatlakozott a 2022. december 5-től 9-ig tartó Állatvédelmi Témahét programhoz. A projekt célja a tanulók érzékenyítése a felelős és etikus állattartásra és az állatbarát szemlélet kialakítása a gyermekekben. A fiatalok formálják a jövőnket és fontos, hogy az állatok iránti empatikus készséget erősítsük bennük. Az állatok védelmének egyre inkább mindenki számára természetessé kell válnia.
December 9-én osztályunkban is egy órát fordítottunk az állatvédelemre. Először is beszélgettünk a körülöttünk élő állatokról. Az osztály tanulói közül 13 gyermek családja tart otthon valamilyen kis állatot, pl. kutyát, cicát vagy tengeri malacot. Minden gyermek kiveszi a részét az állatok gondozásából: etetik, sétáltatják, tisztítják a helyét, játszanak velük. Megnéztünk egy rövid videót, amelyben a háziállatokat és haszonállatokat hangjuk alapján kellett felismerni. Ezután vadállatok képét raktuk össze csoportmunkában. Majd mindenki lerajzolhatta a számára legkedvesebb állatot. Elmondhatta, hogy ő miért ezt kedveli a legjobban. Az óra végén arról beszélgettünk, hogyan kell viselkednünk az erdőben, hogy ne zavarjuk az ott élő állatokat.
Tanulóink nagyon fogékonyak és lelkesek voltak az órán. Kiderült, hogy mennyire szeretik a környezetükben élő állatokat és sikerült az állatokkal való bánásmódban a gyermekek szemléletét fejlesztenünk.
Az 1.a osztály tanítói és tanulói


További képek itt