Mézes reggeli

Iskolánk csatlakozott az Európai Mézes Reggeli Programhoz, melyet december 5-én, a termőföld világnapján szerveztünk meg. A rendezvény hazai elindítását a Szlovén Mézes Reggeli kezdeményezés immár tizenkét éves gyakorlata adta. A program célja felkelteni a fiatalok figyelmét a mezőgazdaság, az egészséges táplálkozás és a természeti értékek iránt.

Osztályaink a méhek életéről és jelentőségéről szóló rövid természetfilmmel ismerkedtek, majd ismereteikről kvíz formájában adtak számot. Ezt követően valamennyi tanítványunknak lehetősége volt egy szelet igazi mézes kenyeret megkóstolni. Kiderült, hogy nem csak Micimackó szereti a mézet, mert az üvegek hamar kiürültek. És mert minden cseppje kincs, az üvegek alján maradt mézből iskolánk kiskonyháján illatos mézeskalács készül.

A gyerekek mézes reggelijét a Dunaújváros és Környéke Méhész Klub támogatta. A klubot képviselve Jenei Ferenc méhész tíz kg mézet szállított ki iskolánknak. Jenei úr a klub felajánlását a saját termelői mézével is kiegészítette. A kenyérről iskolánk diákönkormányzata gondoskodott.

Hálásan köszönjük.

További képek itt