Pályaválasztást segítő programok iskolánkban

Iskolánk nagy energiával készül arra, hogy minél több segítséget adjon a szülőknek és a gyereknek a pályaválasztás előtt. Ennek érdekében tájékoztatókon, bemutatókon, értekezleteken vesznek részt pedagógusok, tanuló, szülők.
Nagy élményt jelentett az V. Dunaújvárosi Szakképzés Napja kiállítás és bemutató. Az iskolákat és szakmákat népszerűsítő tevékenységek és játékok nagy segítséget jelentenek a tanulóknak a választásban.
November 2-án szerdán a pályaorientációs nap keretében hetedik és nyolcadik osztályos tanulóink üzemlátogatásra mentek, ahol egy tájékoztatót követően két csapatban járták körbe  az üzemet. Ízelítőt kaphattak a gyerekek a pékek munkájáról és munka körülményeiről. Természetesen más szakmák is szóba kerültek, mint például logisztika, értékesítés, szállítmányozás. Nagy sikert aratott a hűtőház és a kóstolóba kapott friss meleg pogácsa.
November 9-én pályaválasztást segítő szülői értekezleten vehettek részt a nyolcadik évfolyamos tanulók szülei, melyen meghallgathatták a városi középiskolák képviselőit. Beiskolázási teendőkről, iskolatípusokról és induló osztályokról kaptak információt az érdeklődő szülők a középiskolák képviselőitől.
Ezek mellett pályaválasztási előadáson, egyéni tanácsadáson és csoportos pályaorientációs órán is részt vehetnek tanítványaink. Rengeteg kiadvány és nyílt nap segíti a nyolcadikos tanulókat és szüleiket. Ez a sok program és lehetőség minden bizonnyal segít jó döntést hozni a pályaválasztás előtt álló diákoknak és szüleiknek, ebben a nehéz helyzetben.
A pályaorientációs programokat tisztelettel köszönjük támogatóinknak:
Vesztergom Lóránt asztalosműhelye, Centrum Étterem,  Első Magyar Pékpont Rendszer Kft, Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, Kőhalmi Kálmán pályaorientációs tanácsadó, Fejér Megyei Pedagógia Szakszolgálat, Fejér Megyei Kormányhivatal, Dunaújváros és környéke középiskolái, Czimmer Éva intézményvezető-helyettes

További képek itt