Fecskeavató

A Fecskeavató egy nagyon szép és régi hagyományunk. Iskolánkban 23. éve tesznek fogadalmat az elsősök. Megfogadják, hogy iskolánk, a Dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola közösségének hű, építő tagjai lesznek.  

Az idei ünnepség a vendégek köszöntésével és a negyedikesek mesés műsorával kezdődött október 27-én délután, Bálint Judit tanítónő szervezésében és rendezésében. Kisfecskéink komoly ígéretet tettek arról, hogy iskolánk aktív tagjai, jó tanulói és egymást segítő társai lesznek. Fogadalmukat kézfogással pecsételték meg, majd átvették Árvai Gyöngyi intézményvezető asszonytól diákönkormányzatunk ajándékát, a zöld sulipólót.  Iskolánkban ugyanis a zöld póló az, ami a hűséget jelképezi. Közösségi programokon szoktuk viselni és nyolcévnyi összetartozást jelent. A zöld póló azt jelenti, hogy állj be közénk, mert itt a helyed! Számítunk rád és te is számíthatsz ránk.

Végül a negyedikesek még meghívták és megvendégelték az elsősöket egy kis fecskecsipegetőre. Minden kisfecske teli bendővel és élményekkel teli szívvel indult haza a hétvégére. Kívánjuk, hogy mind az 55 kisfecskének sikerüljön betartani ígéretét, és hogy jól érezzék magukat iskolánkban a következő nyolc évben!

 

További képek itt