Tanévnyitó a Petőfiben

Tisztelt Szülők!


Szeretettel köszöntöm Közösségünket a 2022/2023. tanévben. Úgy alakult , hogy szeptember 1-jén a gyerekekkel együtt az időjárás is elsiratta a vakációt. Az iskola falain belül tartottuk meg tanévnyitó ünnepélyünket. Sajnálom, mert új igazgatóként szerettem volna szemtől szemben bemutatkozni, mosolyogva fogadni a gyerekeket és a vendégeket.
Nagyon szépen köszönöm a kedves ünnepi műsort valamennyi szerepelő tanulónak, felkészítő szülőnek és pedagógusnak: Bor Luca 1.a, Szabó Henrietta 1.a, Fábián Hanna 1.b, Farkas Attila 1.b, Kovács Levente 5.a, Zelei Zsófia 5.b.
Az idei tanévkezdésre a nevelőtestületben több személyi változás történt. Két osztályunk új osztályfőnököt kapott. Az iskolavezetés is megújult. Intézményvezetői megbízásom öt tanévre szól, az alsó tagozaton Hajdu-Csepeli Ágnes tanítónő, a felső tagozaton pedig Czimmer Éva tanárnő fogják igazgatóhelyettesként segíteni a munkámat.
Bízom abban, hogy az iskola és a szülők egyet akarva, egymást segítve meg tudja majd valósítani elképzeléseit. Kérem, Önök is bízzanak bennünk.
Kedves Gyerekek!
Sokat gondolkodtam azon, hogy mi legyen felétek tőlem az első közvetítendő pedagógiai üzenet. Talán a legfontosabb, hogy megtanuljátok, hogy az egyént, a közösséget, a másik fél véleményét, nézőpontját tisztelni kell. Ugyanakkor azt is, hogy saját álláspontotokat, meggyőződéseteket képesek legyetek megvédeni, szükség esetén azokat rugalmasan alakítani.


Kedves Első Osztályosok!

Megkülönböztetett szeretettel köszöntelek Benneteket, a legkisebbeket! Szüleiteknek nagyot dobbant a szívük, amikor puszit adva és szemükkel simogatva először engedtek iskolába titeket, a féltett kincseiket, szeretett kisgyermekeiket.  Úgy látom, a beiratkozás óta szépen megnőttetek. Az óvodai kisszékben már biztos, hogy nem férnétek el! Muszáj kipróbálnotok az iskolapadot. Lehet, hogy ma még nem ér le a lábatok, de a cél az, hogy a következő nyolc év alatt azt is ki kell nőni! Ugye, igyekezni fogtok?

Üdvözlettel,
Árvai Gyöngyi
intézményvezető

További képek itt