Fenntarthatósági témahét – Felső tagozat

Iskolánk közel kétezer iskola között regisztrált a Fenntarthatósági Témahét honlapján. Felsőseinkkel a témahét programját Áder János köztársasági elnök klímaváltozással foglalkozó online tanórájával nyitottuk meg. Ezt követően etika, osztályfőnöki, technika, történelem, természettudományos és angol nyelv tanórákon dolgoztuk fel az idei év kiemelt témaköreit: a víz, az egészségvédelem, a felelős fogyasztás és a hulladék témáját.
Különösen odafigyeltünk arra, hogy fölöslegesen ne használjuk a világítást. A tantermek tisztasága is kiemelten fontos volt számunkra. Beszélgettünk arról, hogyan tudjuk csökkenteni az egy főre jutó vízfogyasztást, és hogy miért fontos ez. Megismerkedtünk az élelmiszerpazarlás fogalmával, gondolattérképet készítettünk és fogadalmakat tettünk ökológiai lábnyomunk csökkentése céljából. Tanultunk állatmenhelyről, medveotthonról és arról is,
Bekapcsolódtunk a DUE „Nagy Klímateszt” elnevezésű kérdőíves felhívásába. Részt vettünk a Szakma-Sztár Verseny Hungexpo kiállításán. Gyalogtúrát teljesítettünk a Bakonyban.
Hulladékfeldolgozás témakörben kipróbáltuk a batikolás, a szabás-varrás,  a csomózás és az anyagok összeolvasztásának technikáját. Tartós szatyrot, felújított ruhaneműt, memóriajátékot, virágtartót, ceruzatartót, íróasztali rendszerezőt, fali és szekrénydekorációt készítettünk. Az újrahasznosított produktumokat a témahét pénteki záróprogramján kiállítottuk és iskolagyűlés formájában bemutattuk az aulában. Sokat tanultunk egymástól, egymásért, magunkért, a jövőnkért.
Szervezők: Felsős munkaközösségek

További képek itt