Petőfi-hét felsős módra

A Petőfi-hétre iskolánk felső tagozata is készült. A hét 3. napján, szerdán, a humán munkaközösség, a hét 4. napján, csütörtökön, a természettudományi munkaközösség gondoskodott a felsősök szórakoztatásáról.

A humán munkaközösség programján az osztályok azt bizonyíthatták, mennyire ismerik Petőfi Sándort és az 1848-49-es történelmi eseményeket. Megmutathatták, hogy az iskolánkról készült puzzle-t ügyesen ki tudják rakni, és hogy mennyire jártasak a világ nyelveiben.
A csoportok lelkesen oldották meg a játékos feladatokat, melynek eredménye:

1.hely - 7.a;
2.hely. - 8.b;
3.hely - 8.a;
4.hely - 5.a
5.hely - 7.b;
6.hely - 6.a;
7.hely - 6.b;
8.hely - 5.b;
9.hely - 8.c

A természettudományi munkaközösség „π nappal” köszöntötte a tanulókat. A nemzetközi π-napot március 14-én ünneplik, mivel a dátum (03.14.) számjegyei két tizedesjegyig megegyeznek a matematikai π értékével (3,14...). A gála főpróbák között a felsős diákok érdekes matematikai feladványokat oldottak meg, verset írtak „pi”-vel kezdődő szavakkal. Különböző logikai feladatokban mérhették össze a tudásukat. A közös munkát összefogó óriás puzzle (Einstein) itt sem maradhatott el. A Pi-vetélkedő eredménye:

1.hely - 7.b;
2.hely. - 5.a;
3.hely - 5.b;
4.hely - 8.a
5.hely - 6.a;
6.hely - 7.a;
7.hely - 8.b;
8.hely - 6.b;
9.hely - 8.c

A két különböző sorrend bizonyítja, hogy felsős osztályaink mennyire más beállítottságúak. Vannak, akik a humán feladatok nyelvén, mások pedig a természettudomány nyelvén értenek jobban. Hmm… Ez így van jól! Köszönjük az aktív versengést, és reméljük, hogy szórakozva is tanultatok valami újat!

Szervezők: Felsős szakmai munkaközösségek

További képek itt