Barangoljunk! - 8.a

A Pannon Oktatási Központ Magángimnázium idén újra megrendezte a már hagyományos „Barangoljuk be a világot virtuálisan!” elnevezésű 3 fordulós vetélkedőjét, melyet idén új köntösbe bújtattak és a manapság nagyon népszerű multimédia témakörrel bővítettek. Most először nem csak a városi és városkörnyéki iskolák 8. osztályosai jelentkezhettek, hanem országosan hirdették meg a megmérettetést.

Az első és a második forduló online kiküldött feladatlapokat tartalmazott, melyben négy földrajzi, két informatikai és két, multimédiás jellegű gyakorlati feladatot kellett megoldaniuk a nevezett csapatoknak. Az összetett versenyben az iskolában megtanult ismeretek mellett rengeteg utánajárás, kutatómunka és kitartás kellett a feladatok megoldásához. A csapatoknak hazai és külföldi földrajzi nevezetességekhez, természeti képződményekhez, Magyarország és a világ fontosabb látnivalóhoz, természeti kincseihez kellett ellátogatniuk virtuálisan, majd ezekről multimédiás eszközök segítségével anyagokat készíteni felhasználva digitális tudásukat.

A versenyre három fős csapatok jelentkezését várták. Iskolánkból Szárnyaló disznók néven indult: Fábián Virág, Fábián Attila, Bognár Petra és az Ananászok csapata: Ecsődi Amanda, Erdélyi Janka, Markó Eszter részvételével. A visszaküldött feladatok értékelése után az első 10 csapat jutott a 3. fordulóba, ahol személyesen is képviselhetik majd iskolánkat. Ez idén az Ananászok csapatának sikerült, kiemelve közülük Ecsődi Amanda munkáját. Másik csapatunk éppen lemaradva a döntőről, a 11. helyen fejezte be a versenyt.

Az országos döntő időpontja áprilisban lesz, melyet nagy izgalommal várunk. Köszönöm szépen azt a segítséget, amit a gyerekek a szülőktől kaptak a feladatok elkészítése során.

Milekné Pekkel Szilvia