A felsős ÖKO-fogadalmak teljesítése

Januárban hét felsős osztály fogadott környezettudatos viselkedést. Megfogadták, hogy meglocsolják a virágokat; tisztán tartják osztálytermüket, környezetüket; szelektíven gyűjtik a szemetet; takarékoskodnak a vízzel és az árammal; kerülik a nylon zacskót és az eldobható műanyag eszközöket; többet mozognak; szünetben szellőztetnek, fertőtlenítenek; az uzsonnájukat tartós csomagolásban hozzák, eldobható helyett újrahasznosított eszközöket használnak.
Néhány kedves gondolat:
6.a – „Megtanultuk, hogy a jelenlegi helyzetben nagyon fontos környezetünk tisztán tartása. A betegségek továbbterjedését pedig fertőtlenítéssel tudjuk megakadályozni.”
6.b – „Takarékoskodunk a villannyal, a természetes fénynél szemünk egészségét védjük. Higiénés szokásokat alakítunk, rendet teszünk magunk körül.
7.a – „Megtapasztaltuk a takarítás változatosságát, a szükséges eszközökkel megismerkedtünk. Eközben jó volt találkozni más osztályokkal, a kisebbeknek segíteni.”
7.b – „A fogadalmak betartása nagy fegyelmet igényel. Elméletben már tudjuk, de a gyakorlatban nem mindig tudunk még rá odafigyelni.”

A felsősöknek különböző mértékben sikerült fogadalmukat megtartani és teljesíteni az első két hónap folyamán, de mindannyian elindultak a szemléletváltás útján. Csak így tovább!

További képek itt