Hóvirágtúrán a Kisbakancsosok

Február 19-én, szombaton, petőfis alsós növendékek mintegy 30 fős csapata ismét túracipőt húzott és a Vizi fogatótól a piros túra útvonalát követve elindultak Rácalmásra.
Néhány száz méternyi erdei séta után elérkeztek egy völgyes kis részbe, ahol a gyermekek szeme elé egy meseszép hóvirág szőnyeg tárult, amelyet nem győztek fényképezni. Egyúttal megtudhatták, hogy a római korban ezen a helyen egy földvár állt, amelynek neve Bolondvár. Megfigyelhették a várfalak teraszos kialakítását is.
Az erdőből kiérve az útjuk a Dunához vezetett, ahol kipróbálták a kacsázást (kavicsdobással), majd Kulcson keresztülsétáltak, közben láthattak kiskecskét, tyúkokat, libákat, bárányokat, marhákat, számtalan kutyát és macskát is szelídítettek. Az ebédet követően a Kulcs és Rácalmás határában felállított rádió adó-vevő tornyot vizsgálták meg és tájékozódtak feladatáról. Mintegy 13,5 km megtétele után érkeztek meg a Pomóthy Cukrászdához, ahol kissé felfrissítették magukat. Ismét elfáradva, de rengeteg élménnyel gazdagodva zárták a napot.
Köszönjük Bécs Krisztina, Gerő-Gyurján Tamara és Varjuné Müller Ágnesnek a gyermekek részére nyújtott élményeket!
A következő túrát 2022. március 19-re tervezzük Törökbálintra az újonnan kialakított mese tanösvényre és Kaland parkba. Vár minden érdeklődőt és túrázni vágyót szeretettel!

Varjuné Ági néni

További képek itt