Túra a Bory-várhoz és a karácsonyi vásárba

Ugyan a gyermekek többsége már a téli szünetet élvezte, de a Kisbakancsos szakkör, benne 27 kisdiák és 4 alsós tanító néni vállalkozott rá, hogy 2021. december 21-én, kedden, ellátogasson megyeszékhelyünkre és ott eltúrázzon a Bory-várhoz, majd kellemes játszótéri élmények után a székesfehérvári adventi vásárt látogassa meg.
A program keretében először 4,5 km-t megtéve jutottak el a Bory-várhoz. Itt megcsodálhatták Bory Jenő kimagasló alkotását: a kastélyt, felmászhattak az összes tornyába és megismerkedhettek a volt tulajdonos gyönyörű alkotásaival, amelyek a kastélyban és a körülötte lévő kertben kerültek kiállításra. Majd újabb 1 km-es sétát követően a Mária völgyi elágazásnál lévő újonnan kialakított játszóteret foglalták el petőfis diákjaink, akik nem győzték a sok új, korszerű játékot, az edzőpark sporteszközeit, a műfüves pálya előnyeit viszonylag rövid idő alatt kiélvezni. Innen busszal utaztak a Belvárosba, ahol az adventi vásárban a gyermekek megkóstolhatták a kürtőskalácsot, jó meleg teát ihattak és természetesen vásárolhattak. Kicsit elfáradva, de jó kedvvel vonatoztak vissza Dunaújvárosba.
A gyermekektől idézve „Jó kis túra volt, a legközelebbire biztosan megyünk megint!”
A következő kirándulást 2022. január 29-re tervezik, ahol az úti cél Székesfehérvár: Sóstói tanösvény és a Koronás park. Várnak minden érdeklődőt és túrázni vágyót szeretettel!
Köszönet az élményekért Varjuné Müller Ági, Bécs Kriszti, Gerő-Gyurján Tamara és Rigó-Kurusa Klaudia tanító néniknek!

További képek itt