Elsősök eDia mérése

Idén már harmadik alkalommal térképezhettük fel a Szegedi Tudományegyetem által kifejlesztett méréssel legkisebbjeink erősségeit. Partneriskolaként veszünk részt az e-Dia rendszer fejlesztésében, ami betekintést nyújt a későbbi kompetencia mérés megismeréséhez.
A teszt három rövidebb, gyermekeknek szóló, érdekes, színes feladatsorból áll, melyeket a fejhallgatókon kapott utasítások végrehajtásával oldhattak meg a kicsik.
Az eredmények segítséget adnak a diákok képességeinek feltárásában, erősségeik és gyengeségeik fejlesztésében és a tehetségek gondozásában. Az eredményekről diákszintű, személyre szabott, részletes visszajelentés készül, mely a további egyénre szabott munkához jó alapot biztosíthat.
Az elsősök nagyon izgatottan készülődtek a mérésre, boldogan kattintgatták az egereket, húzkodták a formákat a megfelelő helyre, a billentyűzet segítségével pedig pötyögték a számokat a sorozatok végére.
Örömmel láttuk, hogy mindannyian igyekeztek a legjobb tudásuknak megfelelően végrehajtani a feladataikat, amik olykor azért nagyobb fejtörést okoztak.

További képek