Mecsek túra – Óbánya

Október 14-én a 7. és 8. évfolyam tanulói őszi túrán vettek részt, ahol 14 km-en keresztül gyönyörködhettek a Kelet-Mecsek egyik legszebb tájában. A tanulók kíséretét és felügyeletét Czimmer Éva és Gábor Renáta tanárnők, valamint Rideg István intézményvezető látták el.

A túravezető beszámolója:
Utunkat egy meredek kaptatóval kezdtük, melynek végén megtekintettük a Réka-várat. Erről egy rövid leírást is kaptak tanulóink. Folytatva túránkat hangulatos ösvényeken felfedeztük az erdő életének nyomait. Erdei állatok lábnyomaira, ürülékeire bukkantunk utunk során.

A túra második felében a gyönyörű Óbányai-völgyön mentünk keresztül, ahol többször át kellett kelnünk a minket kísérő patakon. Utunk a Ferde-vízeséshez vezetett, ami egy különleges alakú, meredek mészkőszikla, ahol ferdén zubog le a patak vize.

Folytatva kirándulásunkat, elértünk a Csepegő-sziklához, ahol a több méter magas, mohával benőtt sziklafal üregeiből folyamatosan csepeg a víz, egy kisebb kékeszöld tavat létrehozva ezzel.

A természetben a gyerekek megismerkedtek a turistajelzésekkel, térképet olvastak. Figyeltek környezetük megóvására. Amit magunkkal vittek az erdőbe, azt vissza is hozták. Betartották azt a szabályt, hogy az erdőben minden ember vendég.

Czimmer Éva
a túra szervezője, vezetője

További képek a galériában