A Világ Legnagyobb Tanórája a 4. b osztályban

Iskolánk is csatlakozott A Világ Legnagyobb Tanórája idei programjához. Minden évben egy-egy téma kerül középpontba ezeken a foglalkozásokon.
Idén az osztályunk 2021. október 4-én tartotta meg ezt az órát. Földünk fenntarthatóságához úgy is hozzájárulhatunk, hogy vigyázunk egészségünkre vagy ha mégis megbetegedtünk először nem rögtön a gyógyszerekhez nyúlunk. A gyógyszeripar ugyanis sok energiát használ fel a gyógyszerek előállításához és szennyezi a környezetünket. Megpróbálhatjuk viszont magunkat olyan gyógynövényekkel kikúrálni, amelyek itt teremnek körülöttünk és ezek használatakor nem szennyezzük be a természetet.
Az órán felidéztük Ludas Matyi meséjét, aki csodadoktorként gyógyította Döbrögi uramat. Lackfi János Gyógynövénysoroló dalának meghallgatása után több játékos feladat segítségével ismerkedtünk meg a kamillával, a hársfavirággal, a csipkebogyóval, a bodzával a mentával és ezeknek a szervezetre gyakorolt jótékony hatásaival. Kisfilmeket néztünk meg a növényekről és a természetben gyűjtött gyógynövényeket is megvizsgáltuk. Megbeszéltük, hogy az adott növény mely részét használjuk fel. Az óra végén ezekből a gyógynövényekből készített gyógyteákat kóstoltunk meg.
Minden kisdiák megértette, hogy Földünk megóvásához a gyógynövények fogyasztásával is hozzájárulhatunk.

Galériánk itt tekinthető meg az eseményről

 

asdf