Erzsébet-tábor, Zánka

A Petőfi iskola történetében először látogattunk el az ottalvós Zánkai Erzsébet-táborba, mely mindösszesen 1000 forintért kínált a gyerekeknek felejthetetlen élményeket. Gyerekbarát környezetben, csaknem 3000-en nyaraltunk együtt az ország minden tájáról érkezett diákokkal.

Ingyenes utazásunkat a szervező Erzsébet Alapítványon keresztül a MÁV-START Zrt. biztosította. Megérkezésünk után a gyerekek átvehették szobáikat, ahol az ágynemű felhúzása volt az első kihívás. Tanulóink 3, 8 és 10 ágyas szobákban töltötték napjaikat a felújított épületek egyikében. Megkapták pólóikat, sapkáikat, táskáikat és kulacsaikat is a gyerekek. Megismertük a hatalmas éttermet, majd mentünk a várva-várt strandra. A strand csakis a táboros gyerekeké volt, ahol számos segítő és vízi mentő vigyázott gyermekeink biztonságára. Este az altábor megnyitón vettek részt a gyerekek, ahol megtanulták a világoskékek indulóját, majd innen mentek a tábor nyitóbulijára, ahol minden gyerek együtt táncolt, vonatozott, ismerkedett és pacsizott. Fergeteges éjszaka volt!

Az első nap kellemes ébresztővel és reggeli tornával indult, majd vicces fizikai és kémiai kísérleteket láthattak a gyerekek. Ígéretet tettek, hogy otthon nem próbálják ki a látottakat… A strandon csapatépítő játékokon lehetett részt venni, míg voltak, akik inkább a 3D tervezéssel és nyomtatással ismerkedtek meg. Este Pápai Joci koncertjén vehettünk részt.

Kedden strandoltunk, majd a Szélkirálynő katamarán vitorláshajón nézhettük meg a Balatont a parttól immár távolabbról. Éjszaka Harry-Potter tematikájú akadályversenyre lehetett menni, valamint egy kísértetjárta építkezés ijesztő történetébe csöppenve lehetett vetélkedni.

Szerdán az elsősegélynyújtásé volt a főszerep reggel. A gyerekek megtanulhatták az újraélesztés és a stabil oldalhelyzetbe fektetés szabályait, amiket természetesen ki is próbálhattak. A strandon a Hősök napja rendezvényen a rendőrség, a tűzoltóság, a honvédség és a katasztrófavédelem mutatkozott be a gyerekeknek. Sajnos a nagy szél és a hullámok miatt a sárkányhajózás elmaradt, így sétahajóztunk egyet a habokon át. Csonková Johanna részt vett a Csillagok útján elnevezésű tehetségkutató versenyen, igazán bátor dolog volt tőle! A szinkronszínészetbe is bele lehetett kóstolni Náray Erika színművésznővel. A gyerekek egy Mekk Elek rajzfilmrészlet szinkronizálásával próbálkozhattak meg, mindezt profi körülmények között. Mások a videójátékok világába merültek el, és ismerkedhettek meg a VR-szemüveg adta lehetőségekkel, de kipróbálhattak más digitális játékokat is. Éjszaka még csillagászati foglalkozáson is részt vehettek tanulóink.

Csütörtökön kézműveskedni lehetett reggel, itt festett táskák készültek, valamint karkötők, kaspók és álomfogók. Csoportunk másik része pedig a tábor területén található hadiparkban tekinthetett meg vadászgépet, helikoptereket, valamint különböző harci járműveket. A strandolás persze ezen a napon is jól jött a forróságban. Délután lézerpark és kalandpark várta a gyerekeket, ahol bizony egyszerre kellett az erőt és a gondolkodást kamatoztatni. Az este pedig már a tábor zárása jegyében telt. Először az altábor zárása, majd a teljes táborzárás következett egy parádés műsorral, ahol fényjáték, diszkó és tűzijáték szórakoztatta a tábor résztvevőit.

ET zanka2021

További képek ITT tekinthetők meg!

Összességében elmondhatjuk, hogy kiemelkedő színvonalú táborban vettünk részt, ahol minden annak érdekében történt, hogy a gyerekek érdeklődési körét szélesítsék, mindezt mindig szórakoztató és interaktív módon. Rendkívül ingergazdag környezetben voltunk, egy bejáratott, professzionális és biztonságos gépezetben táborozhattunk. Napi 10-14 kilométert sétáltunk az étteremig, a strandig és a programok helyszínére. Mindenképpen meg kell említenünk a TESO-kat, akik a tábor motorjaként és szíveként szolgáló egyetemista segítők. Kifogyhatatlan energiával szórakoztatták és segítették a gyerekeket. Sőt, a táborban születésnapját ünneplő Markovics Ramónának még ajándékkal, dallal és egy mini-tortával is készültek. Le a kalappal előttük!

Bízunk benne, hogy jövőre is lesz lehetőségünk részt venni ebben a táborban, mert ezt egyszer mindenkinek ki kell próbálni!

Tanulóinkat Nagy Gabriella, Bolygó Krisztina, Jankovics Ildikó és Pillár Balázs kísérte el a táborba, munkájukat köszönjük!