Hivatalos közlemény – Gyermekfelügyelet tárgyában

Tisztelt Szülő!

A Kormány mai napon kelt és kiadott, 111/2021. (III.6.) számú rendelete alapján az  általános iskolákban bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt (2021. március 8. és 2021. március 22. között) – a szülő, törvényes képviselő kérelmére az intézményvezető gondoskodik a gyermekek, tanulók napközbeni felügyeletének megszervezéséről.

A Kormány a hivatkozott rendeletben felkéri a szülőket, hogy az 1. § (1) bekezdése szerinti gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben – nem otthonában történő munkavégzés, védekezésben való részvétel – vegye igénybe.

A távoktatás idejére gyermekfelügyeletet iskolánkban kérni kizárólag írásban és indokolt esetben lehet a tényleges munkába járás igazolásával. Ügyelet igény bejelentése az intézmény vezetőjénél: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. Otthonában dolgozó vagy egyéb okból otthontartózkodó szülő gyermekét nem tudjuk fogadni.

A tanulókat 7:30 és 15:30 között összevont csoportokban felügyeljük. Az ügyeletben tartózkodó gyermekek étkezéséről a szülő gondoskodik. A felügyelet ideje alatt távoktatás nem zajlik.  A digitálisan kiadott feladatokat a tanulók csak saját eszközeiken tudják megoldani, a behozott eszközökért azonban felelősséget nem tudunk vállalni.

Az otthoni digitális oktatás részleteiről és az egyéb változásokról hamarosan tájékoztatjuk.

Dunaújváros, 2021. március 6.

Rideg István - intézményvezető