Pályaorientációs nap

Végzőseink pályaorientációja már szeptemberben megkezdődött. A tanulók az osztályfőnöki órákon és a délutáni foglalkozásokon tudatosan készülnek a továbbtanulásra és a felvételi vizsgákra. Október elején az országos pályaorientációs mérésbe is bekapcsolódott iskolánk. Diákönkormányzatunk diák elnöke, Kovács Amina, és az osztályfőnökök pályaorientációs tréninget is teljesítettek annak érdekében, hogy a félév minél tartalmasabban teljen.

A mai tanítás nélküli munkanapunkon a hetedikesek is bekapcsolódtak a foglalkozásokba. A 7-8. évfolyam hat osztályát 12 állomáson foglalkoztattuk a tanulók osztályfokát figyelembe véve. Az állomásokon a tanulás, a szociális, a munkavállalói, a vállalkozói, az együttműködési, a kommunikációs, az önismeret, a kreatitivitás, az önkifejezés, a kezdeményezőképesség és a digitális kompetenciák fejlesztése változatos tevékenységeken keresztül történt.

Volt prezentáció, képességmérés, szakma kvíz, elsősegélynyújtás, társasjáték, origami, beiskolázási tájékoztató, kérdőívkitöltés, famunka, akadályverseny, higiénés ismeretek, kahoot játék, informatikai felülettel történő ismerkedés, pályaválasztási tanácsadás, melyekből minden tanulónak 3-5 állomást sikerült teljesítenie. Reméljük, minden résztvevő tanuló kapott új ismeretet vagy éppen megerősítést eddigi terveihez!

palya h1

A fotóalbum eléréséhez, kérem kattiontson a képre!

A programot Árvai Gyöngyi igazgatóhelyettes szervezte a felsős nevelőtestület közreműködésével. Rendezvényünket a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara szakmai anyagokkal és csokoládéval segítette. Köszönjük a támogatást, az ajándék tanítványainkat motiválta.

A nyolcadikosok orientálása novemberben a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Pályaválasztási Tanácsadójában folytatódik. Reményeink szerint a DSZC Digitális Közösségi Alkotóműhelyébe is ellátogathatunk.