Kanadai kapcsolat

Az idei tanév téli szünetében találkozott a kanadai Our Lady of Lourdes French Immersion Catholic School magyar származású igazgatóhelyettese, valamint Pillár Balázs, iskolánk egyik angol szakos pedagógusa. Az apropót az adta, hogy a kanadai iskola egy olyan partneriskolát keresett a városban, amelynek tanulói szívesen leveleznének saját diákjaikkal.

kollazs 5 7

A munka hamarosan el is kezdődött. Iskolánkban az 5.A és a 7.A osztály vesz részt a programban, ők kaptak egy-egy hasonló korú „testvérosztályt”. Az első levélváltás alkalmával tanulóink bemutatkozó jellegű, főként iskolánkat bemutató plakátokat készítettek, és ezeket küldtük el Kanadába. A kanadai gyerekek pedig iskolájukat, ételeiket, természeti adottságaikat és országukat mutatták be plakátjaikon, amiket nemrég meg is kaptunk.

A mellékelt diavetítéseken lehet megtekinteni a plakátokat. A képekre kattintva érhető el a diasor. 

A kanadai diákok plakátjai:

canada dia

 

Saját tanulóink plakátjai:

hun dia

A plakátok készítése után már a második közös feladatot készítik tanulóink, melyben egyéni bemutatkozásokat küldünk egymásnak – immár digitálisan. A feladatokat Hingyi Anikó és Márián Éva Dorina tanárnő segítik.

Bízunk benne, hogy a kapcsolat hosszú távon is gyümölcsöző lesz, és minél többen tudnak majd csatlakozni a későbbiekben!

Ezúton mondunk köszönetet Botlik Líviának, aki a mi iskolánkat kereste meg, amikor hallott a kanadai fél terveiről.