Mi látható a mikroszkóp alatt? – Európai Mobilitási Hét

Iskolánk mindig is nagy gondot fordított a gyerekek környezettudatos nevelésére, melynek egyik eredménye, hogy az idei évben elnyertük az Ökoiskola címet.

A környezeti nevelés keretében osztályunk szeptember 16-án részt vett az Európai Mobilitási Hét Dunaújváros Önkormányzata által szervezett programon. A Városháza téren tartott Hivatali Zöld Napon színes programokkal várt bennünket a Polgármesteri Hivatal környezetvédelmi csoportja.

EMH h

A fotótár elréhez kattintson a képre

Megismerkedhettünk a hivatal által folytatott környezetvédelmi tevékenységgel. Tájékoztatást kaptunk többek között a légszennyezés és a zaj elleni védekezésről, a vízvizsgálatokról. A szervezők nagy hangsúlyt fektettek a klímavédelem fontosságára is. A programot számos szemléltető eszközzel tették számunkra még érdekessebbé. Mikroszkópon keresztül megnézhettük, hogy mi található egy helyi patakból vett vízmintában. Zajmérő készülék segítségével megmérhettük, hogy mekkora a zajszennyezés, ha például hangosan kiabálunk az utcán.

A program végén kitöltöttünk egy klímavédelmi totót is, melyben többek között az alábbi kérdésekre kerestük a megfelelő választ:

  • Mit termelnek a fák, ami nélkül nem tudnánk élni?
  • Mit lehet tenni a konyhai zöld hulladékkal?
  • Mit tehetünk a környezetvédelem érdekében?

A totó helyes kitöltéséért még ajándékot is kaptunk.

Nagyon jól éreztük magunkat ezen a tartalmas délelőtti programon!

3.b osztály tanulói és tanítói