Hatter1

Mi látható a mikroszkóp alatt? – Európai Mobilitási Hét

Iskolánk mindig is nagy gondot fordított a gyerekek környezettudatos nevelésére, melynek egyik eredménye, hogy az idei évben elnyertük az Ökoiskola címet.

A környezeti nevelés keretében osztályunk szeptember 16-án részt vett az Európai Mobilitási Hét Dunaújváros Önkormányzata által szervezett programon. A Városháza téren tartott Hivatali Zöld Napon színes programokkal várt bennünket a Polgármesteri Hivatal környezetvédelmi csoportja.

EMH h

A fotótár elréhez kattintson a képre

Megismerkedhettünk a hivatal által folytatott környezetvédelmi tevékenységgel. Tájékoztatást kaptunk többek között a légszennyezés és a zaj elleni védekezésről, a vízvizsgálatokról. A szervezők nagy hangsúlyt fektettek a klímavédelem fontosságára is. A programot számos szemléltető eszközzel tették számunkra még érdekessebbé. Mikroszkópon keresztül megnézhettük, hogy mi található egy helyi patakból vett vízmintában. Zajmérő készülék segítségével megmérhettük, hogy mekkora a zajszennyezés, ha például hangosan kiabálunk az utcán.

A program végén kitöltöttünk egy klímavédelmi totót is, melyben többek között az alábbi kérdésekre kerestük a megfelelő választ:

  • Mit termelnek a fák, ami nélkül nem tudnánk élni?
  • Mit lehet tenni a konyhai zöld hulladékkal?
  • Mit tehetünk a környezetvédelem érdekében?

A totó helyes kitöltéséért még ajándékot is kaptunk.

Nagyon jól éreztük magunkat ezen a tartalmas délelőtti programon!

3.b osztály tanulói és tanítói

DOBJON EGY ÉRMÉT A PETŐFIÉRT!

Plakát

Tájékoztató nyári szünidei ingyenes étkezés lehetőségéről- 2021.

Tisztelt Szülők! 

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata a szünidei gyermekétkeztetés keretében ingyenes ebédet biztosít a szülő vagy törvényes képvislő kérelmére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, valamint hátrányos helyzetű és rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű átalános- és középiskolás kiskorú gyermekek részére helyben fogyasztással vagy éthordós elvitellel. 

 2021. évi nyári szünidei ingyenes étkezés lehetőségéről szóló tájékoztató levél  és nyilatkozat itt tölthető le: 

nyárietkez

🌞Városi Napközis Tábor🌞

Nyári napközis tábor jelentkezés

Jelentkezni a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével, az abban foglaltak figyelembe vételével lehetséges. A szintén mellékelt nyilatkozatokat az első napon, a nevelőknek kell átadni.

jelentkezesi_lap

ÁNTSZ nyilatkozat

Nyilatkozat törvényes képviselők részére (napközis tábor)

Tisztelettel: Farkasné Vörös Magdolna - GESZ igazgató

Fenntarthatósági - Öko munkaterv

oko log2020 21

 

plakat 1