A 2.a osztály gofrija egészségesebb lett, mint valaha – és finomabb is!

A 2.a osztály nemcsak tanul, hanem kísérletezik is – méghozzá az egészséges életmóddal! A télen végzett csíráztatós projektjük után most egy újabb izgalmas kérdésre keresték a választ: vajon lehet-e desszertet készíteni úgy, hogy az nemcsak finom, de egészséges is legyen?
A kísérlet terepe ezúttal a kiskonyha volt, az eszköz pedig: egy gofrisütő! Dancs Viktória tanítónő vezetésével a gyerekek közösen készítették el az úgynevezett „egészséges gofrit”, amely már az alapanyagoknál is szakított a klasszikus megoldásokkal. A fehér liszt helyét teljes kiőrlésű liszt vette át, a cukrot pedig mézre cserélték, így a végeredmény nemcsak ízletes, de tápláló is lett. A tetejére pedig igazi különlegesség került: cukormentes, házi lekvár!
A gyerekek örömmel kenték meg a frissen sült gofrikat, miközben a levegőben terjengő illatok próbára tették a türelmüket (és a kollégákét is). De mivel a 2.a nemcsak éhes, hanem szorgalmas osztály is, amíg a következő adag sült, egy hozzá kapcsolódó feladatlapot is kitöltöttek. Így nemcsak a hasuk, hanem az agytekervényeik is dolgoztak.
Az óra jó hangulatban telt, a gyerekek örömmel vettek részt minden részében – az alapanyagok megismerésétől a kóstolásig. A napközis csoport pedig már most izgatottan találgatja, vajon mi lesz a következő egészséges projekt?
Egy biztos: a 2.a bebizonyította, hogy az egészséges táplálkozás nem unalmas – sőt, illatos, finom és csupa móka!