Alsósok az MMK-ban

Megjelent: 2018. február 05. hétfő Írta: Petőfi iskola

Az alsó tagozatosok egy hónapra tervezik kis "nyaralásuk" a Munkásművelődési Központban, ahol 9 termet biztosítanak számunkra, így mindenkinek lesz egy saját kis birodalma. Hálás köszönet mindezért Kováts Rózsának, az intézmény ügyvezető igazgatójának!
Minden reggel az iskolában lesz a gyülekező.
7:15-7:30 között azoknak, akik az intézményben fogyasztják el a reggelijüket, ami 7:30-7:45 között valósul meg. A többiek 7:45-ig kell, hogy beérkezzenek, mert akkor indulunk át együttesen, szervezetten az MMK-ba, hogy 8:00-kor indulhasson a tanítás.
Ott az órák zökkenőmentesen kerülnek lebonyolításra. Egyedül a testnevelésnél kell a helyhiány miatt alternatív megoldásokkal pótolni a szükséges mozgást, de ezt is megvalósítjuk.
Ebédelni saját iskolánkba jövünk át egy sajátos, a helyzetet szem előtt tartó ebédeltetési rend szerint.
Az angol csoportbontások és az egyéni fejlesztések a Petőfiben kerülnek lebonyolításra, ahová a kollégák hozzák át a tanulókat.
Délutánonként a tisztelt szülők az MMK-ba jöhetnek gyermekeikért, vagy tanítványaink egyedül mehetnek haza a pedagógussal egyeztetett formában és időpontban. Kérjük azonban Önöket, hogy autójukkal ne az épület előtt, hanem a szemben levő nagyparkolóban álljanak meg!
Remélhetőleg az ablakcserék lezajlanak a tervezett idő alatt, mert akkor a márciusi kezdés már újra az intézmény falai között, megújulva történhet.
Úgy látjuk, hogy a gyerekek egy izgalmas kirándulásként élik át a megváltozott helyzetet, csak mi, pedagógusok tudjuk, hogy mennyi előkészület és szervezőmunka áll a háttérben a tanítás zavartalan biztosítása érdekében.
Kicsit nehéz időszak, de igyekszünk optimálissá tenni a gyerekek számára ezt a helyzetet.
Köszönjük, ha támogató hozzáállásukkal a segítségünkre vannak ebben!

Gálosfai Tímea
intézményvezető-helyettes

Találatok: 382

Megosztom:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter