A Magyar Kultúra Napja

Megjelent: 2018. január 23. kedd Írta: Petőfi iskola

A Magyar Kultúra Napján iskolánk két programmal készült a gyerekeknek. Nagy Teréz tanár néni a magyar kultúra szépségéről, történetéről és sokszínűségéről mesélt a gyerekeknek. Ezután iskoláink tanulói, Késmárky Lili, Dragon Luca, Kovács Amina, Nagy Eszter, Somvári Kinga, Kargl Milán (5.A), valamint Tóth Gabriella és Hegedűs Anna (6.A) erdélyi népdalokat énekeltek társaiknak. A felsősök műsorát Teréz néni hegedűjátéka is színesítette.

Felsőseink ezután a József Attila Könyvtárba látogattak, amiről Karin néni számolt be:

A magyar kultúra napja alkalmából január 22-én, hétfőn a 2-3. órán a József Attila Könyvtárba látogattunk el 40 felső tagozatos tanulóval.

A gyermekkönyvtár munkatársai Törökné Antal Mária és Pokornyi Orsolya várták lelkes csapatunkat. Izgalmas, vidám könyvtárismereti órán mutatták be az intézményt két csoportunknak. Ízelítőt kaptunk programjaikból, vetélkedőikből.

Beleshettünk a kulisszák mögé: megnézhettük a raktárat, megismerkedhettünk az állományalakítási  csoport dolgozóival , munkájával, vicces bemutatót láttunk a könyvkötő műhelyben, hogyan kerül ismét polcra egy labrador által "elolvasott" és megkóstolt regény.

A 7-8. évfolyam az emeleten található felnőtt könyvtárba is ellátogatott és birtokba vette a tinisarkot.

A program végén még kölcsönzésre is lehetőség nyílt. Köszönjük a könyvtár munkatársainak a különleges, rendhagyó órát, Maletáné Szabó Katalin tanárnőnek a szervezést! KÉPEK ITT

 

 

A duol.hu cikke

Találatok: 475

Megosztom:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter