Hétfőtől szeretetvásár!

Megjelent: 2017. december 10. vasárnap Írta: Petőfi iskola

Iskolánkban decemberi hagyomány, hogy a téli szünet előtt szeretetvásárt tartunk az aulában. De mit is takar ez az elnevezés?
A szeretetvásárra szülők, pedagógusok és gyerekek készítették el apró portékáikat, melyeket természetesen a karácsony ihletett meg. Ezeket a kis ajándéktárgyakat aztán a pedagógusok és a szülők árusították a szünet előtti utolsó napokban.
A szeretetvásár hosszú éveken át azzal a céllal működött, hogy bevételéből a rászorulóknak nyújtsunk segítséget. A szeretetvásár után iskolánk ifjúságvédelmi felelőse az osztályfőnökökkel egyeztetve felajánlotta az érintett családoknak, hogy a szeretetvásár bevételéből egy vagy több hónapon keresztül a tanulók iskolai étkezését kifizesse. A rendszer jól működött, de idővel egyre kisebb szükség volt a családok támogatására, vagy egyre több család volt, akik nem kívántak élni a felkínált lehetőséggel.
A szeretetvásár bevételét azonban nem kívántuk beleolvasztani a Diákönkormányzat kasszájába, szerettük volna ezt a bevételt „megcímkézve”, jótékonysági célra megtartani. A közelmúltban ebből az összegből kérelemmel lehetett igényelni akár iskolai étkeztetést, de volt olyan tanév, amikor iskolakezdéskor tanszervásárlásra lehetett támogatást kérni. Az elmúlt években szintén ehhez a kerethez nyúltunk, amikor rendkívüli jótékonysági gyűjtőakciókat hirdettünk, ilyenkor ebből az összegből kerekítettük fel az összegyűlt összegeket (pl. Leti, Kamilla és Gergő esetében).
2016-ban azonban a Diákönkormányzat átadta a szeretetvásár rendezését és lebonyolítását, valamint bevételének teljes felhasználását az iskola Szülői Szervezetének. Így a tavalyi tanévtől a szeretetvásár bevételének felhasználásáról a Szülői Szervezet rendelkezik. A tavalyi bevételből a Szülői Szervezet többek között a Tesco-pályázaton nyert támogatást egészítette ki az Inkluzív Képzési Centrum kialakítására, valamint más, iskolai felújítási munkálatokat is támogattak, köszönjük szépen!

Az idei karácsonyi szeretetvásárt a Szülői Szervezet rendezi meg az iskolában december 11-12-13-án. A befolyt összegből a Szülői Szervezet elsősorban a gyermekek iskolán belüli rekreációs programjait kívánja támogatni. Szeretnének továbbá hozzájárulni a diákok felzárkóztatását, ill. fejlesztését támogató eszközpark bővítéséhez, valamint a tehetséges gyermekek képességeinek hatékonyabb kibontakoztatásához.
Támogassák tehát a továbbiakban a szeretetvásárt akár az ajándékok elkészítésével, valamint azzal, hogy gyermekeiknek egy kis zsebpénzt adnak a vásár folyamán!

 

Találatok: 508

Megosztom:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter