Szüreti mulatság

Megjelent: 2017. szeptember 26. kedd Írta: Petőfi iskola

Pénteken rendeztük meg a napközis szüreti mulatságunkat, mely végül akkorára nőtte ki magát, hogy az egész alsó évfolyam részt vett benne.
A tanulók már reggel csodaszép szőlőfürtökkel és izgalommal érkeztek az iskolába. A harmadik óra után osztályonként felsorakoztak a tanító nénijükkel az udvaron és lelkesen várták, hogy elhangozzék az első sípszó. Kilenc állomáson mérettettek meg a gyerekek, ahol különböző ügyességi és mókás feladatokat kellett végrehajtaniuk. Amennyiben a „küldetés” sikeres volt, egy-egy ruhadarabot illetve tárgyat kaptak, melyekből utolsó feladatként egy madárijesztőt kellett csinálniuk. Volt gesztenyével kosárba dobás, talicskázás, szőlőszem egyensúlyozása fakanálon, szőlőevés hátratett kézzel. Kellett szőlőt lopni, miközben a „csősz” seprűvel kergette őket, a „puttonyozós” játékban pedig egymás hátára csimpaszkodva kellett egy akadálypályán végigszaladni. Táncoltak és szüreti dalokat énekeltek, krepp-papírból képet készítettek.
Nagyon jól érezte magát tanár, diák egyaránt. A megmaradt szőlőt pedig ebéd után a gyerekek boldogan elfalatozták. KÉPEK ITT

Találatok: 642

Megosztom:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter