Gergő elmúlt időszaka és ami még rá vár! - Az osztályképek megvásárlásával segíthetnek

Megjelent: 2017. május 16. kedd Írta: Petőfi iskola

OSZTÁLYKÉP VÁSÁR INFORMÁCIÓK - Mint Gergő osztályfőnöke vettem a bátorságot és megkértem édesanyját írjon nekünk egy pár sort az életükről. Gergő korábban nagyon szerényen nyilatkozott magáról és a betegségéről, nem panaszkodott, ezért úgy gondolom nekünk felnőtteknek a kötelességünk leírni azt, amin ő átmegy. Betegsége a krónikus ízületi gyulladás.

Áldott jó természete van, még soha nem hallottam nyafogni, soha nem sajnáltatta magát! Csendesen tűri a fájdalmait napi 1200 mg vagy több fájdalomcsillapító szedésével. Pedig sokszor éjszaka sem alszik, amíg más gyerek az igazak álmát alussza,  ő a akkor kínlódik a legjobban. Hajnali 2-4 óráig tűri a fájdalmait és másnap neki ugyanúgy iskola van. Csak most a második félévben tehette meg azt, hogy akkor jött iskolában amikor kevésbé volt beteg.
Ízületei  folyamatos gyulladásban vannak, ami gennyes folyadék formájában töltődik fel a nagy és kis ízületeknél, a boka, a térd, a keresztcsont és a csukló területein. Nehezére esik az ülésből való felállás, elindulás az ízületi fájdalmai miatt. Nehezére esik az írás. Soha nem panaszkodott, hogy nem akar írni, mert nem bírja vagy hogy nehezére esik az ülés. Megszokta, hogy mindennapjait a fájdalom kíséri végig! Csendesen tűri a sorsát. Ő szeret és szeretne iskolába járni, hogy ugyanolyan gyerek lehessen, mint a többiek!
Havonta jár kontrollra Budapestre, de probléma esetén szinte azonnal fogadják.
És most amikor neki gyűjtünk az osztálykép vásárlásával (részletek itt), addig őt Budapesten a kórházban gyógyítják: kisebb műtéttel és szteroidos injekcióval próbálnak az állapotán javítani. Csak szinten tartják, de meggyógyítani egyenlőre nem tudják. És a kezelés nála nem azt jelenti, hogy elsimulnak a napjai, hanem még keményebb harcot: van, hogy sugárban hány a gyógyszerektől, rossz lesz a közérzete, fáj a feje.
Gyógytornász segíti lazítani az ízületeit, de ezek csak alkalmak. Szüksége lenne sporteszközökre, hogy reggel amikor felkel rögtön elvégezhessen olyan speciális gyakorlatokat, amivel megkönnyíthetné az életét. Illetve a nap bármely szakában tornázhatna. Pár napon belül közzéteszünk egy listát ezekről a sporteszközökről, amikből esetleg nektek is van otthon és már nem használjátok.

Kérjük tehát, hogy amikor az osztályképek között válogattok, ne felejtsétek el, hogy a képek megvásárlásával Gergőt segítitek. Rendeléseiket még május 22-ig leadhatjátok. Természetesen anyagi segítséget a képek megvásárlása nélkül is nyújthatnak a családok. Ebben az esetben egy lezárt borítékban juttassák el a felajánlott összeget gyermekük osztályfőnökének.

 

Találatok: 1301

Megosztom:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter