Alsósok a Lázár Ervin Programon

A Lázár Ervin Program nyújtotta lehetőséget használta ki 9 alsós osztályunk 180 tanulója a közelmúltban.
A program egyedülállósága, hogy szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden általános iskolai diáknak évente egy alkalommal ingyenesen biztosítja az egyedülálló kulturális élményt.
Április 4-én hétfőn a negyedik évfolyamosok nyitották a sort, akik az Állati zenék című produkciót élvezhették a Bartókban. Az előadáson 3 hangszer: a fuvola, a nagybőgő és a zongora segítségével szólaltak meg az állatok és egy narrátor közreműködésével vált egy teljes kompozícióvá a több zenei darabból összeállított produkció. Érdekes és tartalmas délután volt.
A második évfolyam diákjai április 5-én jártak a Bartók Színházban. A Holle anyó c. táncszínházi produkciót nézhették meg a Budapest Táncszínházért Alapítvány szervezésében.  A klasszikus zenedarabok szépségét fokozta a táncosok kifejező mozgása és vidám, interaktív közjátékok egészítették ki az előadást. A gyerekek könnyen beleélték magukat a szereplők érzelmeibe, nagy tapssal jutalmazták a táncosok és a mesélő játékát.
Első évfolyamos kisdiákjaink április 6-án, szerdán élvezhették Mátyás király történeteit. Az élő szereplők előadása mellett bábokkal is színesítették a produkciót. A három zenész gyönyörű és élvezetes muzsikája emelte a színházi látogatás élményét. A gyerekek vidám nevetése csilingelve töltötte be a termet az udvari bolond mulatságos játékán.
Tanulóink örömmel vettek részt ezeken az élménydús programokon, amelyek még változatosabbá tették az iskolai élet mindennapjait.

További képek itt