Országos kompetenciamérés 2019

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a legutóbbi kompetenciamérés eredményeit február 28-án közzétette az Oktatási Hivatal. A mérésen kiosztott tanulói mérési azonosítókkal a gyerekek egyéni eredményeit az alábbi linken megtekinthetik:

https://www.kir.hu/okmfit/tanulo.aspx

Büszkén tudatjuk, hogy a 2018/2019. tanév 6. és 8. évfolyamának matematikai és szövegértési alapkompetenciája megfelelő, az országos eredmények átlagövezetében vagyunk. A hozzáadott pedagógiai érték magasan kimutatható. Az Oktatási Hivataltól egyetlen részterületen sem kaptunk elmarasztalást!

Iskolai eredményeinket a viszonyítási csoportokkal (városi és nagyvárosi általános iskolákkal) összehasonlítva is megfelelő helyet képviselünk. Tavalyi hatodikosaink (jelenleg 7.) matematikai alapkompetenciája szignifikánsan magasabb a városi iskolák átlagánál, szövegértése pedig a városi iskolák átlagához hasonló.  Tavalyi nyolcadikosaink (jelenleg 9.) mind matematikai mind szövegértési alapkompetenciája szignifikánsan magasabb a városi iskolák átlagánál. A nagyvárosi iskolák mutatóival minden részterületen megegyezünk.

A mérés részletes helyi elemzését hamarosan közzétesszük honlapunk különös közzétételi listájában. Valamennyi pedagógusunknak köszönöm tanítványaink kulcskompetenciáinak folyamatos fejlesztését. A tudatos felkészülés, a megannyi csoportbontás, differenciált foglalkozás, fejlesztő óra, kompetenciafejlesztő foglalkozás meghozza a várt eredményt! :)

Árvai Gyöngyi – intézményvezető-helyettes

kompetencia2019 alakulas