Mikulás délelőtt

Munkanap volt, szombat és december 7-e. Ez a három ok együttese szülte az ötletet, hogy töltsék kellemesen és élménydúsan a délelőttöt az alsós gyerekek.

A nap első részében osztályszinten foglakoztak a tanulók a Mikulással, megemlékezve az alkalom történetéről, régi szokásokról párhuzamba állítva a manapság előforduló hagyományokkal.

A második órában a kézműveskedésé volt a főszerep. 9 helyszínen előzetes jelentkezés alapján bontakoztathatták ki tudásukat a kisdiákok. Alkottunk Mikulást többféle technikával és módon, készítettük neki táskát is, nehogy elmaradjanak az ajándékok. Született kedves karácsonyi manó is, de felépítettük a tél egyik jelképét a hóembert is.

 IMG 3822

További képk ITT találhatók!

 

Majd 10 órakor érkezett el a délelőtt fénypontja. Az össze, közel kétszáz alsós, a tornateremben zenés műsorral ünnepelte meg a Mikulás érkezését. A kicsit dzsesszes stílusban játszó manók 3 számmal hangolták rá a gyerekeket a nagy eseményre. Együtt énekeltek, tapsoltak a diákok és a tetőpontot elérve tátott szájjal fogadták a nagyszakállút, aki egy kedves mesével készült a gyerekeknek. Az osztályok sem maradtak adósai a Mikulásnak, hisz dalokkal, versekkel fejezték ki örömüket, majd osztályszinten megkapták csomagjaikat, hisz, ahogy a Mikulás mondta: rossz gyerek nincs és a hibákból mindenki tanul.

Médiában megjelenő híradás: https://dplusztv.hu/2019/12/10/2019-december-10-keszulodes/