Tematikus tanítási nap

Iskolánk felső tagozata december hetedikén tartotta „Karácsonyi ünnepkör” elnevezésű programját. A nap folyamán az osztályok játékos feladatok segítségével eleveníthették fel a témával kapcsolatos eddigi ismereteiket, illetve élményszerűen, tanórai kötöttségek nélkül szerezhettek új információkat a téli évszak első harmadának hagyományairól, és szokásainak kialakulásáról.

A feladatok számos területet érintettek, könnyebben és nehezebben megoldhatók is voltak közöttük, hogy minden tanuló találhasson érdeklődésének és tudásának megfelelő szintű elfoglaltságot. A témák többek között érintették a hagyományos karácsonyi ételeket, dalokat, a karácsonyfa hazai történetét, de fogalmaztak újévi köszöntőt az osztályok, kvízkérdésekre válaszoltak, a Mikulás rénszarvasainak nevét keresték, vagy keresztrejtvényt fejtettek.

hanlap kari01

A képes beszámolóért kérem kattintson ide!

 

 

Természetesen a kézműveskedés is részét képezte a programnak. Szép karácsonyfadíszek készültek, télapók origami lapokból, a képkirakó kedvelői sem maradtak feladat nélkül, és az ügyes rajzolók is megmutathatták tehetségüket, kreativitásukat, amikor egy elkezdett karácsonyi képet kellett befejezniük, színezniük saját ötleteik alapján.

Az osztályok elkészült feladataikért pontokat kaptak. A legtöbb pontot szerző osztályok a felső tagozaton: I. 7.c,  II.  8.c, III.  6.b. A program célja az élményszerű ismeretszerzés, a játékos témafeldolgozás segítségével a közösségépítés is volt. A programot megálmodta és megvalósította: Hingyi Anikó és Márián Dorina. Köszönet érte.