Pályaorientációs napunk

Idei tanévünk első tanítás nélküli munkanapját 7-8. évfolyamos tanítványaink pályaorientációjával töltöttük. A két legidősebb évfolyamunk korábban kelt ma, mint egy átlagos tanítási napon.  Mai programjuk ugyanis üzemlátogatással kezdődött.

Hetedikeseink a Hamburger Hungária Kft. Papírmúzeum és Látogatóközpontban ismerkedtek a papírgyártás és merítés fortélyaival. Nyolcadikosaink pedig a szállodaipar rejtelmeibe tekintettek bele a Jankovich Kúria és Wellness Hotel****-ben Rácalmáson.

A külső helyszínekről visszaérve mindkét évfolyamunk csoportos pályaválasztási tanácsadásban részesült. A tanulók mindeközben részletes tájékoztatást kaptak a 2020/2021. tanévtől átalakuló középiskolai képzési rendszerről is. 

A nap második felében a nyolcadikosok rendhagyó technika órán famunkával foglalkoztak, pályaorientációs portálokat látogattak, digitális kérdőíveket oldottak meg, osztályfőnökeikkel konzultáltak. A hetedikesek együttműködési kompetenciáit társasjátékkal fejlesztettük, tudásukat a középiskolai oktatásról Kahoot digitális kérdőívvel felmértük. Napi programunkba belefért még egy kis levezető sportjáték is.

Köszönetet mondunk Pályaorientációs napunk fő támogatóinak:

  • Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara,
  • Dunaújvárosi Szakképzési Centrum,
  • Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Pályaválasztási Tanácsadója.

Továbbá köszönjük a háttérmunkát Árvai Gyöngyi igazgatóhelyettes tanárnőnek és a felsős pedagógus testület valamennyi tagjának.

Pályaorientációs programjaink azonban korántsem értek itt véget. Novemberben folytatjuk!

palyaorient2019okt

Képes beszámolónk itt tekinthető meg: >>Tovább>>