Családi és Sportnap

Öröm, mozgás és játék egy délelőttön

Október 12-én, szombaton, több, mint 300 gyerek örömteli zsivajától volt hangos a Petőfi udvara. Játékos és mozgásos feladványokon keresztül történelmi nyomozásra vártuk diákjainkat, testvéreiket és szüleiket, hogy egy tartalmas délelőttöt töltsünk együtt.

csaladi honlap

>>További képek a rendezvényről>>

A program nyitányaként fitnesz-bemutatóval kedveskedtünk a jelenlévőknek, melyekhez a szőnyegeket pályázati forrásból finanszíroztuk. Majd indult a 14 állomásból álló feladatsor, melyben lehetőséget biztosítottunk egy kis történelmi kalandozásra, hisz mamutokra lehetett vadászni, építhettek piramist a diákok, belekóstolhattak a vikingviadalok rejtelmeibe, kardozhattak, keresgélhettek kincsek után a szalmában, de a vízhordás technikáját is sajátos formában gyakorolhatták a vállalkozó szelleműek.

Nagyon tetszett tanítványainknak az űr-akadálypálya, a sumo-birkózás, vagy a söprögető játék éppúgy, mint a lövészet, a futballozás, a sakkozás, vagy a sajátos fényképezés.

A végrehajtott állomásokon egy-egy információt kaptak a gyerekek, melyeket összerakva kitalálhatták a nyomozás során a keresett történelmi személyt. Így játszva, élményeken keresztül tanultak pl. Mátyás királyról, Kinizsi Pálról, II. Rákóczi Ferencről, Széchenyi Istvánról stb.

Jutalmul sport szeletet osztottunk a sikeres nyomozóknak, de díjaztuk a Legtalálékonyabb osztályt éppúgy, mint azokat, akik jelmezekben jelentek meg, így elindultak a Legkorhűbb osztály címért.

Örömmel és izgalommal telve várták a gyerekek a tombolasorsolást is, míg a szülők az Igazgató Úr vezetésével betekinthettek iskolánk rejtett zugaiba.

A vidám arcokból és a lelkes szülőket látva úgy érezzük, hogy nagyon jól sikerült a Családi és Sportnap. Mindennek a megvalósításában köszönjük DMJV Önkormányzatának, a Szülői Szervezetnek és a Diákönkormányzatnak a támogatását.

 

Családi napról készült sajtóközlemény :