Városi Mezei futóverseny – Diákolimpia

A Magyar Diáksportszövetség szervezésében és a Dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola rendezésében lebonyolított városi mezei futóversenyen közel 250 diák vett részt a város tanulói közül. Szinte minden általános iskola képviseltette magát a három korcsoportban megrendezett versenyen. A tanulóknak 1,5 és 4 kilométer közötti távokat kellett lefutni rendkívül nehéz időjárási körülmények között. Oklevél és éremdíjazásban részesültek a legjobbak mind az egyéni, mind a csapatversenyben.

>>További képekért kattintson ide!>>

Ezt a versenyt több éves kihagyás után rendezte meg iskolánk, biztosítva ezzel a város diákjainak a versenyzési alkalmat és lehetőséget a továbbjutásra a megyei mezei futó diákolimpiára. Tanulóink minden korcsoportban indultak, és tisztességesen szerepeltek. A legjobb helyezést Káveczki Gábor 7.a osztályos tanuló érte el - városi 7.  helyezés. A verseny főszervezője Nagy Gabriella tanárnő volt.

A következő pedagógusok segítették még a rendezvény lebonyolítását: Gábor Renáta, Nagy Tímea, Sárosi Rózsa Enikő. Köszönet illeti a Magyar Vöröskereszt Dunaújváros Terület munkatásait, akik egészségügyi felügyeletet biztosítottak, a 8.b (3 fő) és 7.a (6 fő) 8.a (1 fő) , a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium (3 fő) tanulóit, akik az útvonal kijelölésében segítettek és végül a iskolánk diákönkormányzatát a jutalom csokikért.

Reméljük, ez a verseny visszatér Dunaújváros hagyományai közé, és jövőre még színvonalasabb versenyt tudunk rendezni.