január 11 2017

Téli szünet a gyerekek élményei alapján

Decemberben végre eljött a várva várt téli szünet, amit a gyerekek az ünneplés mellett szabadidős programokkal töltöttek el. Január első napjaiban mindnyájan rengeteg élménnyel tértek vissza az iskolába. A teljesség igénye nélkül bemutatunk nektek néhány fogalmazást a gyerekek tollából. Olvassátok szeretettel a negyedik osztályosok munkáit.

Téli szünet

A szünetem jól telt el, változatos, és programokkal dús volt.
A nagy bevásárláskor sok ajándékot, és a karácsonyi ételek hozzávalóit vettük meg anyuval. Amíg anyuék nagytakarítást végeztek, addig mi a nagynénémhez mentünk két napra vendégeskedni. Karácsony előtti este anyukámmal főztünk, és sütöttünk zserbót meg fagyi szeletet. Szent este reggelén a karácsonyfánkat díszítettem az öcsikémmel. A nagypapámnál megettük az ünnepi ebédet, este a nagymamámék vacsorázni jöttek hozzánk. Másnap reggelre a fa alatt rengeteg ajándék volt: csoki, lovas könyv, lovas naptár, puzzle, tablet, ruha, jégkorszakos DVD. Másnap apunál voltam. Elmentünk a dédihez ebédelni. A délutánt a Csilla mamáékkal együtt töltöttük. Kaptam üvegházat, melybe ültettünk bazsalikomot és kissarkantyú virágot. Azóta is ebben nevelgetem őket. A szilvesztert a Csilla mamánál töltöttem. Hajnali kettőig fent voltunk. Este a városházán voltunk. Megnéztük a Kozmix, UFO, Groovhouse koncertjét. A nagy tűzijáték után hatalmasat aludtam. Kora délután már anyáékkal, nagynénémékkel a Zsuzsa mamánál koccintottuk az új évet.
Jövőre is szeretnék ilyen mozgalmas téli szünetet.

Kisteleki Linda 4. c

Karácsonyi ajándék

Elérkezett a karácsony napja. Izgatottan váram mit hoz a „Jézuska”. Délelőtt mézeskalácsot sütöttünk a szüleimmel, amiből vittünk a mamáméknak is.
A karácsonyfát együtt díszítettük ebéd után. Mikor minden dísz felkerült a fára, megszólalt a csengő hangja. Mindenki hozta az elrejtett ajándékát. Boldogan bontottam ki a szép csomagolópapírból és meglepődve vettem észre, hogy amit szerettem volna azt kaptam. Az Xbox játékoknak, a bluetooth-os hangszórónak, és a sípcsontvédőnek is nagyon örültem. Rögtön kipróbáltuk apával a kis hangszórót, hogy működik-e? Míg a szüleim is megnézték az ajándékokat, addig feltelepítettem az Xbox játékokat. Ezután gyorsan öltöztünk, mert indultunk a mamáéhoz. Nagyiéknak is csodaszép karácsonyfájuk volt. Papa és mama átadták az ajándékot nekem, kibontottam és egy társasjáték volt benne. Gyorsan játszottunk egy kört vele. Mama hozott be süteményt és üdítőt, mi pedig odaadtuk az illatozó mézeskalácsot. Később a másik mamámhoz is átmentünk, akitől titkos naplót kaptam, amihez egy led fényű toll is van. Kalácsot ettünk, amiből még csomagolt is nekünk a mama.
Amikor hazaértünk sokáig játszottunk a társasjátékkal, jókat nevettünk. Boldogan feküdtem le Karácsony napján.

Balogh Ákos 4. b




Posted 2017-01-11 by admin in category "A ti alkotásaitok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.